2010. január 4., hétfő

Kovácsoltvas...

A kovácsoltvas egyre több otthon bútorait építi fel. A kovácsoltvas a kovács esterek műremeke, mely már évszázadok óta egy igen bevált típusa a műremekek és a bútorok valamint térelválasztók és kovácsoltvas kapuk körében. A kovácsoltvas úgy készül, hogy a vasat illetve fémet igen magas hőmérsékletre hevítik és ezáltal könnyebb lesz annak a formázása. Sokan csak a hagyományos fa és műanyagból készült bútorokat kedvelik, pedig egy kovácsoltvas bútor, szék vagy asztal remek designt nyújthat a lakásunkban. A kovácsoltvas termékek természetesen nem olcsóak, de ez többnyire a belefektetett munka miatt van. Egy-egy kovácsoltvas bútor, vagy tárgy elkészítése mindig emberi kéz által készült lehető legegyedibb kivitelezésben.

A kovácsoltvas legnagyobb szépsége hogy egyedi és nincs szinte két egyforma kovácsoltvas termék a világon. Bizonyára már mindenki találkozott kovácsoltvas kapukkal, amik többnyire a villák és kastélyok, valamint a várak bejáratát teszik ki és ékesítik. Ezek a kovácsolás által készült hatalmas fémmonstrumok akár hónapok munkája is lehetnek és ezért is van a kovácsoltvasaknak olyan magas áruk. A kovácsoltvas tehát egy egyediséget és fényességét ad otthonunknak, mivel nem mindennapi egy ilyen eljárás által készült bútordarab.

Mellesleg a legtöbb kovácsoltvas termékkel az udvarokban találkozhatunk. Lehet itt például egy kovácsoltvas szék, pad, de akár egy szobor is, mely a kertünk szépségét növeli csak. A kovácsmesterek az évszázadok alatt egyre precízebb és pontosabb eljárásokkal és eszközökkel készítették még ma is készítik a kovácsoltvas termékeket. A legszebb csillárok is egyébként a kovácsoltvasnak köszönhetik a hírességüket. Ez tehát egy olyan eljárás, melyet az emberek és kovácsok már évszázadok óta végeznek.

A kovácsoltvas mindig időálló és ráadásul egyedi formatervezéssel is bír. Természetesen a mai lakásokban már sok helyen használnak kovácsoltvas térelválasztókat illetve kovácsoltvas boltíveket, melyek remek hatást nyújtanak a házban. Fontos, hogy ügyeljünk arra is, hogy ne vigyük túlzásba a kovácsoltvas termékeket és bútorokat a lakásban, mert nagy mennyiségben rideg hatást kelthetnek. Ezek mellet, ha egy kovácsoltvas kanapénk van az gyakran nem túl kényelmes egy-egy tévézéskor ezért mindig érdemes gondoskodni párnákról vagy huzatokról.

Természetesen a kovácsoltvas bútor célja elsősorban a megjelenés és egyediség, mint a kényelem, de ezzel szerintem mindenki tisztában van. Végezetül köszönöm, hogy elolvastad a kovácsoltvas bemutatásáról és leírásáról szóló cikkemet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése